FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu 20. listopada

Autor: tkol
ZAGREB, 19. listopada 2010. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 20. listopada:

ZAGREB - Sjednica saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva, na kojoj će se raspravljati o zahtjevu za prestanak mirovanja zastupničkog mandata zastupnika Ive Sanadera i prestanku obnašanja zastupničke dužnosti zamjenice zastupnika Željane Podrug. Članovi Mandatno-imunitetnog povjerenstva raspravljat će i o zahtjevu za prestanak mirovanja zastupničkog mandata zastupnika Mladena Barišića te zahtjevu o mirovanju zastupničkog mandata zastupnika Barišića (16 sati, Hrvatski sabor, dvorana Josipa Jelačića, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Sjednica Ustavnog suda RH na kojoj će se raspravljati o zahtjevu Hrvatskog sabora, koji je 24. rujna većinom glasova od Ustavnog suda zatražio da utvrdi jesu li ispunjene ustavne pretpostavke za raspisivanje referenduma o Zakonu o radu (ZOR) s obzirom da je Vlada iz saborske procedure povukla zakonski prijedlog, koji je bio neposredan povod zahtjevu za referendum (10 sati, Ustavni sud, Varšavska 3).

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora raspravom o paketu zakona kojima se, sukladno vladinom Programu gospodarskog oporavka, predlaže reorganizacija, odnosno spajanje ili ukidanje raznih agencija, zavoda, fondova i drugih tijela s javnim ovlastima. Vlada tako, uz ostalo, predlaže donošenje Zakona o prestanku važenja Zakona o Fondu za regionalni razvoj, čije postojanje smatra neracionalnim. Na dnevnom redu je i Zakon o prestanku važenja Zakona o Fondu za razvoj i zapošljavanje. Izmjenama Zakona o šumama predlaže se, pak, da Šumarska savjetodavna služba više ne djeluje kao samostalno tijelo, već da se njezini poslovi ubuduće obavljaju u Hrvatskim šumama. Vlada predlaže Saboru da izmijeni i Zakon o državnoj izmjeri i katastru nekretnina, po kojemu bi se Hrvatski geodetski institut pripojio Državnoj geodetskoj upravi, koja bi preuzela poslove, zaposlene, prava i obveze tog instituta. Izmjenama Zakona o športu predlaže se, pak, pripajanje Hrvatske agencije za borbu protiv dopinga Hrvatskom zavodu za toksikologiju, dok bi izmjenama Zakona o osnivanju Hrvatskog centra za poljoprivredu, hranu i selo taj centar preuzeo poslove Zavoda za sjemenarstvo i rasadničarstvo (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Stručni skup u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa, pod nazivom "Prevencija ovisnosti u odgojno-obrazovnim ustanovama, kojeg će otvoriti ministar Radovan Fuchs, a namijenjen je županijskim koordinatorima i voditeljima školskih preventivnih programa te županijskim koordinatorima programa prevencije ovisnosti za djecu i mlade u sustavu socijalne skrbi. Cilj skupa je predstaviti Nacionalni program prevencije ovisnosti za djecu i mlade u odgojno–obrazovnom sustavu te djecu i mlade u sustavu socijalne skrbi za razdoblje od 2010. do 2014. godine (10 sati, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Donje Svetice 38).

ZAGREB - Suđenje šestorici optuženih za ubojstvo Ive Pukanića i kolateralne žrtve Nike Franjića nastavit će se na Županijskom sudu završnim govorima stranaka u postupku. Svoj će završni govor najprije iznijeti zamjenik ravnatelja USKOK-a Slobodan Šašić, a potom odvjetnici optuženika (9 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Predstavljanje knjige Nedjeljka Mihanovića "Tuđmanova baština", koju će predstaviti Ivan Miklenić, Hrvoje Hitrec i sam autor (19 sati, Nadbiskupijski pastoralni institut, Kaptol 29).

ZAGREB - Predstavljanje dvosveščane knjige o hrvatskoj agrarnoj i socijalnoj povijesti "Hrvatske kućne/obiteljske zadruge" autora Dragutina Pavličevića. Prvi svezak obrađuje razdoblje do 1881. godine, a drugi razdoblje nakon te godine (12 sati, Institut društvenih znanosti "Ivo Pilar", Marulićev trg 19).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro: Srebrenka Parlov

popodne: Jasna Nahtigal Lazarić

navečer: Milka Ćurković

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkt ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙