FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MUP će ispitati postupanje policajca Nenada Šipušića

Autor: amat
ZAGREB, 19. listopada 2010. (Hina) - Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko oformio je posebnu stručnu skupinu koja će ispitati postupanje policajca Nenada Šipušića koji je pred zagrebačkim Županijskim sudom jučer potvrdio da mu je jedan od optuženika za ubojstvo Ive Pukanića desetak dana prije atentata najavio da će se u središtu grada dogoditi nešto veliko.

"U povodu svjedočenja kojeg je policijski službenik Nenad Šipušić dao u tijeku sudskog postupka koji se vodi zbog ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića, a bez namjere da se ulazi u ocjenu danog iskaza, u smislu što on znači za optužnicu koja se stavlja na teret optuženima u ovom postupku, ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko formirao je posebnu stručnu skupinu s ciljem analize postupanja policijskog službenika te što ono znači u kontekstu kasnije izvršenog kaznenog djela teškog ubojstva", navodi MUP u današnjem priopćenju.

Dodaju da će odluku o mogućem poduzimanju stegovnih ili kaznenopravnih sankcija prema Šipušiću glavni ravnatelj policije donijeti nakon zaključaka stručne skupine.

U MUP-u ističu da s rezultatima rada stručne skupine neće izlaziti u javnost prije nego što njezin rad bude u potpunosti dovršen, a posebno kako bi se izbjegla bilo kakva konotacija o tome da se, kroz aktivnosti stručne skupine, želi utjecati na ocjenu sudskog vijeća o Šipušićevom iskazu u kontekstu krivnje optuženih u ovom kaznenom postupku.

Šipušić je jučer, svjedočeći na suđenju za ubojstvo Pukanića i Franjića, potvrdio da mu je jedan od optuženika najavio zločin, no navodno nije rekao gdje će se to dogoditi i tko bi trebao biti žrtva ili počinitelj.

Ipak policajac to nije prijavio nadređenima ni nakon zločina rekavši kako je bio siguran da će policajci u istrazi doći i do njega.

(Hina) pp/xam yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙