FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MUP: četvorka iz Splita uhićena zbog štete od 11,5 milijuna kuna

Autor: ista
ZAGREB, 14. listopada 2010. (Hina) - Četiri osobe iz tvrtki Brodosplit i Skladgradnja, koje su jutros uhićene u Splitu, sumnjiče se da su poslove za izvođenje radova ugovarali po znatno višim cijenama od predviđenih, prouzročivši time materijalnu štetu od 11,5 milijuna kuna.

Ne navodeći imena osumnjičenih niti nazive tvrtki u kojima rade, MUP je danas priopćio da je policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, u suradnji sa splitskim Županijskim državnim odvjetništvom, dovršio kriminalističko istraživanje nad četvoricom hrvatskih državljana u dobi od 44, 46, 47 i 56 godina.

Nakon istrage, 44-godišnjak i 47-godišnjak osumnjičeni su za zlouporabu položaja i ovlasti u gospodarskom poslovanju, a 46-godišnjak za poticanje na ta djela.

Neslužbeno se, pak, doznaje da su uhićeni savjetnik u Brodosplitu Goran Vukasović, član Uprave Brodosplita Domagoj Klarić, vlasnik Skladgradnje Slaven Žužul te financijski direktor Skladgradnje Josip Poljak.

U MUP-u kažu da su spomenuta kaznena djela počinili na način da su, protivno Zakonu o javnoj nabavi, tijekom 2005. i 2006. sačinili ugovore o poslovnoj suradnji za izvođenje radova po znatno višim cijenama i za znatno veće iznose od onih koji su za te poslove bili predviđeni, čime su prouzročili materijalnu štetu od 11,5 milijuna kuna.

Također, 46-godišnjaka se sumnjiči da tijekom 2005., kao vlasnik poduzeća i prema uputama 56-godišnjeg računovodstvenog savjetnika njegova poduzeća, nije u državni proračun uplatio ukupno 8,4 milijuna kuna, čime su, kažu u MUP-u, počinili kazneno djelo protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja – zloporabom ovlasti u gospodarskom poslovanju.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni će uz kaznenu prijavu biti dovedeni istražnom sucu splitskog Županijskog suda, zaključuje MUP u priopćenju.

Inače, tijekom cijelog jutra traju pretrage stanova u vlasništvu privedenih, ali i u Skladgradnji, koja je dugogodišnji kooperant u Brodosplitu.

(Hina) xtr ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙