FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FIFA pokrenula istragu vezanu za traženje mita

Autor: zmat
ZURICH, 18. listopada 2010. (Hina/Reuters) - Međunarodni nogometni savez (FIFA) pokrenuo je službenu istragu vezanu za optužbe kako su dvojica članova Izvršnog odbora FIFA-e zatražila mito u zamjenu za svoje glasove prilikom odlučivanja o domaćinu Svjetskog prvenstva 2018. godine.

"FIFA je otvorila istragu protiv dvojice aktualnih članova Izvršnog odbora kako bi se razjasnilo jesu li prekršili etički kodeks. Zamolili smo predsjednika Etičkog povjerenstva da odmah reagira i poduzme sve potrebne korake. U tijeku su istrage vezane i za druge dužnosnike FIFA-e koji bi mogli biti umiješani u ovaj slučaj", stoji u priopćenju FIFA-e.

Prema pisanju britanskog "The Sunday Timesa", dvojica članova IO FIFA-e ponudila su svoje glasove njihovim novinarima koji su se lažno predstavljali.

Prema njima, Nigerijac Amos Adamu tražio je novac za osobni projekt izgradnje terena s umjetnom travom, dok je predsjednik Oceanijske nogometne konfederacije Reynald Temarii tražio novac za sportsku akademiju na svom Tahitiju.

Domaćine SP-a 2018. i 2022. godine FIFA će objaviti u Zurichu 2. prosinca, a o tome će odlučivati 24 člana Izvršnog odbora.

Samostalni kandidati za domaćina SP-a 2018. su Engleska i Rusija, dok su zajedničke kandidature podnijeli Španjolska i Portugal, te Belgija i Nizozemska.

Kandidati za SP 2022. su SAD, Japan, Južna Koreja, Katar i Australija.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙