FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanski zapovjednik traži povlačenje drame o otmici princa Harryja

Autor: akoz
LONDON, 18. listopada 2010. (Hina/Reuters) - Zapovjednik britanskih oružanih snaga poslao je pismo čelniku televizijske postaje Channel 4 u kojem je zatražio da postaja ne prikaže "dokumentarnu dramu" koja se bavi time što bi se moglo dogoditi u slučaju otmice princa Harryja koji je bio u vojnoj službi u Afganistanu.

Devedesetminutna emisija naslovljena "Otmica princa Harryja" trebala bi biti emitirana u četvrtak a bavi se možebitnim razvojem događaja u slučaju pada helikoptera na jugu Afganistana i zarobljavanja unuka kraljice Elizabete, koji je treći u redu za nasljeđivanje prijestolja.

Harry je služio u britanskim snagama u Afganistanu 2008. godine i tako postao prvi član kraljevske obitelji koji je izravno sudjelovao u vojnim akcijama otkako je njegov stric princ Andrew upravljao helikopterima 1982. za rata na Falklandima.

"Možemo potvrditi da je zapovjednik zračnih snaga Jock Stirrup poslao pismo čelniku postaje Channel 4", rekao je glasnogovornik ministarstva obrane. "To je bilo privatno pismo i ne bi bilo prikladno komentirati njegov sadržaj".

Pismo je djelomice motivirano, po mišljenju Stirrupa, nedostatkom poštovanja producenata za vojnike na službi u Afganistanu i njihove obitelji u domovini, rekao je izvor iz ministarstva obrane.

Po izvješćima film sadrži scenu u kojoj se glumac koji glumi Harryja pojavljuje u propagandi talibana i Al Kaide. U dokumentarnoj drami iznose se i mišljenja obavještajnih analitičara te iskustva ljudi koji su bili taoci.

(Hina) xakoz ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙