FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: privedeno osam i poligrafski ispitane tri osobe u slučaju bačene eksplozivne naprave

Autor: zjur
SPLIT, 18. listopada 2010. (Hina) - Policija je obavila 50 obavijesnih razgovora, privedeno je osam osoba, a tri su poligrafski ispitane u vezi s jučer bačenom eksplozivnom napravom na parkiralište pred zgradom solinske Policijske postaje, rečeno je danas na izvanrednoj konferenciji za novinare u splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi (PU),.

"Kriminalističko istraživanje nastavljamo i danas. Za sada još nema osumnjičenih, no postavili smo nekoliko mogućih varijanata koje bi mogle biti motiv za takav čin. O tome sada na konferenciji ne možemo govoriti dok traje obrada. Samo bismo naglasili kako taj čin nužno ne smatramo napadom na policiju, ni kao nečiju osvetu zbog naših službenih postupanja", kazao je načelnik PU-a Josip Bukvić.

Eksplozivna naprava, bačena jučer u jutro u 7,12 sati, slabije je razorne moći i nije ručne izrade, već se takva rabila u Domovinskom ratu, kazao je načelnik odjela općeg kriminaliteta PU-a Predrag Brkopac. Potvrdio je kako je u cijelu istragu slučaja uključen i Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivana Vučetića" u Zagrebu.

Eksplozivna je naprava oštetila pet automobila od 20 koliko ih je tamo u to vrijeme bilo parkirano. Među njima su i automobili oduzeti u kaznenim postupcima.

(Hina) xzjur ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙