FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: GO i ŽO HDZ podržavaju predsjednicu stranke i premijerku Kosor

Autor: dmak
ZAGREB, 15. listopada 2010. (Hina) - Zagrebački gradski i županijski HDZ podržavaju predsjednicu stranke i premijerku Jadranku Kosor, vladu i stranačko vodstvo u borbi protiv korupcije i provedbi programa izlaska iz gospodarske krize te dovršetak pregovora o punopravnom članstvu Hrvatske u Europskoj uniji, istaknuto je danas na konferencijama za novinare zagrebačkog gradskog i županijskog odbora HDZ-a.

Pokušaj povratka u politiku bivšeg premijera i predsjednika stranke Ive Sanadera ne pridonosi boljitku Hrvatske i njezinih građana, no nije i neće narušiti jedinstvo stranke, istaknuo je predsjednik zagrebačkog gradskog HDZ-a Gordan Jandroković. Ustvrdio je da je Sanaderov pokušaj povratka, više nego očito u suradnji sa SDP-om i usmjeren na destabilizaciju HDZ-a i vladajuće većine te izazivanje prijevremenih izbora te zaustavljanje provedbe vladinog programa gospodarskog oporavka i dovršenja pristupnih pregovora s EU. U prilog svoje tvrdnje naveo je da je to bilo očito prigodom Sanaderovog svjedočenja pred Povjerenstvom za Inu kada je, kako je rekao, bilo očito njegovo koketiranje i idiličan odnos sa SDP-ovim članovima povjerenstva, jer je abolirao SDP-ovu koalicijsku vladu za vrlo nepovoljan ugovor s MOL-om.

Deblokadu predpristupnih pregovora EU Sanader smatra osobnim neuspjehom i zato želi da ova vlada ne uspije potpisati pristupni sporazum s EU, drži Jandroković.

HDZ ima odgovornost prema građanima i neće dopustiti zaustavljanje provedbe vladinih programa, istaknuo je Jandroković.

Upitan kako bi prijevremeni izbori mogli utjecati na dovršenje pregovora s EU, Jandroković je rekao kako tehnička vlada ne bi mogla provoditi reforme ključne za dovršetak pregovora, čime bi one bile zaustavljene na šest mjeseci, a sami pregovori odvukli duboko u 2011.

Konferenciji za novinare, među ostalima, bio je nazočan i član Predsjedništva GO HDZ-a Stjepan Fiolić koji je svojim dolaskom, kako je rekao, suprotno medijskim napisima, želio pokazati lojalnost HDZ-ovu vodstvu, napominjući da je on jedan od HDZ-ovih osnivača i da je uvijek podržavao njegovo vodstvo.

Zagrebački županijski odbor HDZ-a također podupire Vladu i aktualno stranačko vodstvo i izražava mu punu potporu u provedbi zacrtanih programa i dovršenja pregovora s EU. Saborski zastupnik Krunoslav Markovinović izrazio je, na konferenciji za novinare, potporu neovisnom sudstvu i USKOK-u da posao odrade do kraja i da se situacija raščisti u potpunosti, kako ne bi bila opterećujuća za buduće izbore.

(Hina) xdm yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙