FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jandroković i Miro potvrdili izvrsne odnose Hrvatske i Andore

Autor: ista
ZAGREB, 15. listopada 2010. (Hina) - Ministri vanjskih poslova Hrvatske i Andore, Gordan Jandroković i Xavier Espoto Miro potvrdili su u petak u Zagrebu izvrsne bilateralne odnose te istaknuli kako postoji prostor za jačanje gospodarske suradnje između dviju zemalja, osobito u turizmu.

"Potvrdili smo visoku razinu bilateralnih odnosa koji se očituju u bilateralnoj i multilateralnoj suradnji i zaključili kako postoji prostor za razvoj gospodarske suradnje, osobitu u turizmu jer brojke koje sada imamo nisu velike", rekao je Jandroković nakon razgovora s Miroom.

Andoru, zemlju sa 70.000 stanovnika smještenu između Španjolske i Francuske, godišnje posjeti deset milijuna turista, što je "impresivna brojka", rekao je hrvatski ministar.

Šef hrvatske diplomacije izvijestio je Miroa o tijeku pristupnih pregovora s EU-om i ponovio kako se potpisivanje pristupnog ugovora očekuje u prvoj polovici iduće godine.

Ministar Miro je hrvatskim vlastima zaželio uspješan nastavak pregovaračkog procesa. "Hrvatska je prijateljska zemlja koja je kroz iskustvo pregovora s EU-om već pobrala određene plodove", rekao je Miro koji je Jandrokovića informirao o specifičnostima odnosa Kneževine Andore i EU-a.

Jandroković je zahvalio Mirou na potpori prilikom kandidature Hrvatske za nestalnu članicu Vijeća sigurnosti UN-a, a ministri su se dogovorili i oko buduće međusobne potpore u multilateralnim organizacijama, osobito u UN-u.

(Hina) xbcav ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙