FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sisačka policija uhitila osumnjičenoga za ratni zločin - ubojstvo ranjenog policajca

Autor: agrb
ZAGREB/SISAK, 14. listopada 2010. (Hina) - Sisačko-moslavačka policija uhitila je 44-godišnjaka s područja Dvora osumnjičenog za ratni zločin počinjen nad ratnim zarobljenicima 1991., priopćila je sisačko-moslavačka PU koja navodi da je počinjeno kazneno djelo "na štetu prethodno ranjenoga hrvatskog policajca".

Policijski službenici Odjela kriminalističke policije nad njim provode kriminalističku istragu zbog sumnje da je 1991. s još trojicom pripadnika teritorijalne obrane tzv. SAO Krajine počinio kazneno djelo ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika, stoji u priopćenju.

Kako je navedeno u priopćenju PU oni su počinili kazneno djelo "na štetu prethodno ranjenoga hrvatskog policajca" iz zagrebačke Policijske uprave koji je sudjelovao u obrani Struge Banske. Osumnjičenik je doveden istražnome sucu Županijskoga suda u Sisku, a ostala trojica su nedostupna i za njima se traga.

Kako navode lokalni mediji, riječ je policajcu Šefiku Pezeroviću iz zagrebačke Policijske uprave koji je krajem srpnja 1991. ranjen u obrani Struge Banske. Njega i još dvojicu ranjenih policajaca u vozilu hitne pomoći oteli su u blizini Dvora pripadnici tzv. SAO Krajine. Sanitetsku ekipu su pustili, a policajce ubili. Tijelo Šefika Pezerovića je pronađeno, a druga dvojica - Drago Matijević i Ivan Žalac još se vode kao nestali.

(Hina) xagrb yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙