FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Verbum" predstavio knjigu "Pisma svećenicima" pape Ivana Pavla II.

Autor: pgas
SPLIT, 14. listopada 2010. (Hina) - Knjigu "Pisma svećenicima", sa sabranim pismima Ivana Pavla II. koja je tijekom svojega pontifikata svake godine na Veliki četvrtak slao svećenicima, predstavio je danas izdavač, splitska nakladnička kuća "Verbum".

"Pisma odišu ne samo teološkim i filozofskim mislima, nego i konkretnim životnim i pastoralnim smjernicama, što ih čini nezaobilaznom duhovnom literaturom svakog svećenika", rekao je na konferenciji za novinare glavni urednik "Verbuma" Petar Balta, ističući kako ona govore o brizi Ivana Pavla II. prema "službencima oltara".

Ocijenio je da su ta pisma iznimno važna i za sve one koji žele bolje razumjeti ulogu i značenje svećeničkog poziva i poslanja, crpeći na bogatstvu duhovne ostavštine Ivana Pavla II.

"Prema crkvenoj tradiciji, na Veliki se četvrtak obnavljaju svećenički zavjeti pa je to postao i dan kada se papa Ivan Pavao II. s posebnom pozornosti obraćao svećenicima pismima u kojima je aktualizirao izazove, zahtjeve, obveze i dužnosti svećeničkoga poziva, s osobitim naglaskom na brigu za dostojanstvo i odgovornost onoga koji djeluje in persona Christi", rekao je Balta.

(Hina) xpgas ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙