FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biciklizam: Contador razmišlja o prekidu karijere

Autor: zmat
MADRID, 12. listopada 2010. (Hina/DPA) - Trostruki pobjednik najveće svjetske biciklističke utrke, "Tour de Francea", Španjolac Alberto Contador (27), kojemu prijeti suspenzija i oduzimanje ovogodišnjeg naslova pobjednika "Toura" zbog korištenja dopinga, izjavio je kako razmišlja o prekidu karijere bez obzira kakvu odluku u vezi njegova slučaja donese Međunarodni biciklistički savez (UCI).

"Toliko sam razočaran da razmišljam o napuštanju biciklizma, bez obzira na odluku UCI-ja", izjavio je Contador za španjolski dnevnik "El Mundo".

Contador je bio pozitivan na klenbuterol na dopinškoj kontroli obavljenoj tijekom drugog slobodnog dana na ovogodišnjem "Touru" 21. srpnja, a Contador je kao objašnjenje za iznimno malenu količinu klenbuterola u svom organizmu naveo kako se ta supstanca nalazila u mesu koje je toga dana pojeo.

Malo je vjerojatno da će Contadorovo objašnjenje biti prihvaćeno, te bi mogao biti kažnjen s dvije godine zabrane nastupa.

Tijekom 2008. i 2009. godine u Španjolskoj je obavljeno 19,431 testova na mesu, te u niti jednom uzorku nije pronađen klenbuterol.

"Contadorovo objašnjenje nije nemoguće, ali je u njega vrlo teško povjerovati. Ja mislim kako se radi o izmišljotini", rekao je stručnjak za trovanje hranom sa sveučilišta u Coimbri Fernando Ramos.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙