Fermentacija u moru na stalnoj temperaturi od 12 do 13 stupnjeva dat će pjenušcu vrhunsku kvalitetu, rekao je slovenski vinar.
Pjenušac nazvan "Ralje" proizveden je u količini od 600 boca te još 230 litara koje se čuvaju u ukrasnim amforama koje izrađuju slovenski lončari.
Pjenušac izvađen iz mora još nije spreman za tržište. Mora odležati još mjesec dana kako bi se odstranile gljivice, a inoks čepovi moraju se zamijeniti plutenima.
Načelnik jaseničke općine Martin Baričević rekao je kako se nada da će pjenušac pokrenuti novi turistički projekt u Maslenici.
"Treba ispitati sorte ovoga podneblja kako bi se vidjelo može li se dobiti kvalitetan pjenušac. Također se razmatra i širenje ovoga projekta podmorskim podrumom i kušaonicom. Na ovaj način čut će se za maslenički kraj, a ako tržište pozitivno odgovori, korist od ovoga proizvoda imat će i investitori i maslenički turizam", istaknuo je načelnik Baričević.