FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Braća optužena za rasistički napad na Kineza i smrt njegova punca

Autor: sobr
ZAGREB, 12. listopada 2010. (Hina) - Podignut je optužni prijedlog protiv dvojice braće koji su sredinom kolovoza na stubištu zgrade u Domagojevoj ulici u Zagrebu u rasističkom napadu pretukli 27-godišnjeg susjeda Kineza, a zatim i njegova punca koji je pola sata poslije toga umro.

Braća Boris (32) i Mario Delonga (37) optuženi su za nasilničko ponašanje i nanošenje teških ozljeda Liangu Chenu te da su iz nehaja prouzročili smrt njegovog 60-godišnjega punca Mirka Bratića.

Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo ih tereti da su 15. kolovoza u 23,50 sati, zbog "snažne odbojnosti prema pripadnicima druge rase", u dizalu provocirali i vrijeđali 27-godišnjega susjeda, a zatim ga pretukli i teško ozlijedili. Čuvši viku i galamu, zetu je u pomoć priskočio punac, no nasilnici su i njega napali te ga je jedan od njih udario u glavu. Napadači su ih prestali tući tek kada su na stubište izašli ostali stanari.

Nasilnici su poslije toga otišli u svoj stan, a žrtve u svoj. Pola sata poslije 60-godišnji Bratić umro je zbog, kako kažu u tužiteljstvu, "snažnog emocionalnog prepada" izazvanog napadom koji je uzrokovao "teško pogoršanje zdravstvenog stanja".

Za dvojicu okrivljenika tužiteljstvo je od suda zatražilo pritvor.

(Hina) xso yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙