FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ban Ki-moon ocijenio da ovogodišnja Nobelova nagrada pokazuje brigu za ljudska prava

Autor: akoz
NEW YORK, (UN), 8. listopada 2010. (Hina/Reuters) - Nobelova nagrada za mir zatvorenom kineskom aktivistu za promicanje demokracije Liu Xiaobou pokazuje sve veću brigu u svijetu za poboljšanje ljudskih prava, rekao je u petak glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon.

Ban je u izjavi istaknuo kako se nada da neslaganja u pogledu nagrade, koja je razljutila Peking, neće naštetiti globalnoj borbi za ljudska prava.

Dodjela nagrade Liuu "priznanje je sve raširenijeg međunarodnog konsenzusa da se poboljšaju primjena i kultura poštovanja ljudskih prava u svijetu", stoji u izjavi glavnog tajnika UN-a.

Ban Ki-moon je u izjavi dodao i pohvalu Kini za "izvanredan gospodarski napredak, oslobađanje milijuna ljudi od siromaštva, širenje političke participacije i postojano pridruživanje međunarodnoj matici u poštivanju priznatih instrumenata i praksi zaštite ljudskih prava".

Ban je izrazio "iskrenu nadu da razilaženja u pogledu odluke neće naštetiti promicanju ljudskih prava globalno ili visokom ugledu i nadahnjujućoj snazi nagrade".

(Hina) xakoz ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙