Kako je istaknuo predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a Ante Mihić, na ovogodišnjem će se Kongresu raspravljati o novim trendovima u ugostiteljstvu, stanju ugostiteljske struke, problemima u poslovanju, ali i obrazovanju u ugostiteljstvu.
Stručnost, produktivnost i edukacija, glavne su tematske cjeline dvodnevnog Kongresa, na kojem će se razmatrati i nacrti prijedloga zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, te o pružanju usluga u turizmu. Također će biti riječi o onome što hrvatske ugostitelje očekuje u procesu približavanja EU i usklađivanja s normama EU.
Domaćin ovogodišnjeg Kongresa je Obrtnička komora Varaždinske županije, čiji Ceh 9. studenog priprema Gastro izložbu autohtonih jela i pića regije, u sklopu kontinentalne turističke ponude.
Za vrijeme Kongresa održat će se i izložba opreme i proizvoda za ugostiteljstvo.