FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otkrivene bakterije za lakše probavljanje graha

Autor: ;mkuz;
WASHINGTON, 27. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Znanstvenici izVenezuele otkrili su dvije bakterije koje bi trebale svim ljubiteljimagraha, i onima koji žive u njihovoj okolini, omogućiti lakšeprobavljanje ovog jela i to bez "štetnih posljedica".
WASHINGTON, 27. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Znanstvenici iz Venezuele otkrili su dvije bakterije koje bi trebale svim ljubiteljima graha, i onima koji žive u njihovoj okolini, omogućiti lakše probavljanje ovog jela i to bez "štetnih posljedica".

Marisela Granito i njeni kolege sa Sveučilišta Simon Bolivar u Caracasu otkrili su da se dodavanjem dviju bakterija, latinskih naziva Lactobacillus casei i Lactobacillus plantarum, znatno smanjuje količina plinova koji nastaju probavljanjem graha.

U svom su istraživanju, čiji su rezultati objavljeni u američkom časopisu Journal of Food and Agriculture, prije kuhanja dodavali te dvije bakterije u crni grah (Phaseolus vulgaris).

(Hina)

An unhandled error has occurred. Reload 🗙