FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Voće i povrće protiv bora

Autor: ;vmrs;
BERLIN, 17. travnja 2006. (Hina/dpa) - Ljudi koji jedu puno voća ipovrća, imat će manje bora, pokazala je znanstvena studija objavljenau najnovijem broju njemačkog stručnog časopisa "The Dermatologist".
BERLIN, 17. travnja 2006. (Hina/dpa) - Ljudi koji jedu puno voća i povrća, imat će manje bora, pokazala je znanstvena studija objavljena u najnovijem broju njemačkog stručnog časopisa "The Dermatologist".

Čak i osobe koje normalno jedu mogu učiniti da im koža izgleda mlađe promijene li način prehrane i dodaju puno rajčice i crvene paprike, navodi se u studiji.

Slobodni radikali, nestabilne molekule kisika glavni su faktor preranoga starenja kože i raka kože. Antioksidansi u tijelu morali bi sprečavati oštećenja koja izazivaju slobodni radikali.

No tijelo ne može proizvesti dovoljno antioksidansa pa mu za to moraju pomoći vitamini A, C. D i E te beta karoten.

Povrće poput mrkve, rajčice, paprike i kupusa sadržava puno antioksidansa, baš kao i zeleni čaj.

Studija koja je provedena u berlinskoj bolnici Charite pokazala je da ljudi s velikom koncentracijom antioksidansa u koži izgledaju mlađi jer imaju manje bora, piše Dermatologist.

Studija je pokazala i da vegetarijanci imaju više antioksidansa u tijelu od nego ljudi koji jedu meso.

No časopis upozorava da "predoziranje" antioksidansima velikim unosom dodataka hrani može ubrzati nastanak štete od slobodnih radikala. To se neće dogoditi ako osoba jede povrće, a ne uzima dodatke prehrani.

(Hina) xvm ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙