FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Istra za gurmane postaje nova Toskana - NYT

Autor: ;akoz;
WASIHNGTON, 23. siječnja 2006. (Hina) - S pravim bogatstvo morske hraneiz Jadranskog mora te bijelim tartufima iz svojih šuma hrvatska Istrapočinje privlačiti gurmane umorne od preskupih i pretrpanih restoranau talijanskoj Toskani i francuskoj Provansi, piše u nedjelju američkilist The New York Times.
WASIHNGTON, 23. siječnja 2006. (Hina) - S pravim bogatstvo morske hrane iz Jadranskog mora te bijelim tartufima iz svojih šuma hrvatska Istra počinje privlačiti gurmane umorne od preskupih i pretrpanih restorana u talijanskoj Toskani i francuskoj Provansi, piše u nedjelju američki list The New York Times.

List navodi Lidiu Bastianich, kuharicu i autoricu knjige "La Cucina di Lidia", koja je odrasla u blizini Pule, a sada živi i radi u New Yorku.

"U Istri ćete naći predivne izvorne okuse iz zemlje. To je ljepota ove regije. Tu se još uvijek može obilaziti okolo i kušati majstorske proizvode skoro izravno s obiteljskog stola", kaže ona.

Istra je cjelogodišnja turistička destinacija, piše Times. Ipak, kaže list, ljubitelji tartufa mogli bi joj biti skloni više u jesen kada se obilne porcije bijelih tartufa ribaju na jela rađe nego samo oskudno nagrebu.

Napis u turističkom podlisku Timesa samo je jedan od pokazatelja sve većeg turističkog interesa Amerikanaca za Hrvatsku koji sve više otkrivaju njezinu prelijepu jadransku obalu, povijesna mjesta i mogućnosti za relativno jeftini odmor.

Američka udruga turoperatera (USTOA) objavila je krajem prošle godine da će Hrvatska u 2006. biti najpoželjnije novo turističko odredište Amerikanaca.

(Hina) xsl ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙