Apple o članku o gastronomskoj ponudi Dalmacije navodi kako i vlasnici talijanskih restorana priznaju da je najbolja riba ona uhvaćena uz hrvatske obale. "Moja supruga Betsy i ja u potpunosti smo se s tim složili nakon što smo kušali dalmatinsku ribu i školjke, u manjoj mjeri no što bi htjeli, no dovoljno da ocijenimo koliko izvorna, čista okusa i vješto pripremljena ona može biti", piše Apple opisujući svoje posjete dubrovačkim restoranima Proto i Nautika. "Što piti uz nju? Hrvatsko se vino, nekada čuveno, isto tako vraća na pozornicu, a pohod predvodi dalmatinski Amerikanac Mike Grgić", piše Apple o hrvatskim vinima.
"Nakon desetljeća vladavine maršala Tita i njegovih komunističkih drugova i godina krvavih ratova, cijeli Hrvatska ponovno oživljava. U Dalmaciji, koja obuhvaća pojas duž jadranske obale i više od 1000 otoka, na otvorenim tržnicama nudi se mnogo povrća, voća i ribe. Visoki, zgodni Dalmatinci i Dalmatinke moderno su obučeni. A turisti, dugo vremena odsutni, počinju se vraćati", piše Apple.