EPINAL, 28. travnja 2004. (Hina/AFP) - Gurmani i ostali ljubitelji dobre hrane pojeli su sedam tona žabljih krakova na 32. godišnjem sajmu žaba u francuskom gradu Vittelu tijekom vikenda.
EPINAL, 28. travnja 2004. (Hina/AFP) - Gurmani i ostali ljubitelji
dobre hrane pojeli su sedam tona žabljih krakova na 32. godišnjem
sajmu žaba u francuskom gradu Vittelu tijekom vikenda.#L#
Oko 25.000 posjetitelja plaćalo je 6.50 eura za porciju žabljih
krakova na spomenutom sajmu, koji svakog četvrtog vikenda u travnju
organizira bratovština kušača žabljih krakova.
Žablji krakovi služe se s raznim prilozima, poput maslaca od puževa
ili s omletom na provansalski.
Ipak, francuske žabe nisu bile dovoljne kako bi zadovoljile potrebe
domaćih kušača pa ih je dobar dio uvezen iz Indonezije.
(Hina) xdj ydj
(Hina) xdj ydj