ZAGREB, 22. ožujka 2004. (Hina) - Hrvatska mesoprerađivačka industrija, ali općenito cjelokupna industrija treba se orijentirati na domaću proizvodnju i domaće resurse, istaknuo je danas Miroslav Babić, pomoćnik direktora Mesnica
Fiolić, jedne od rijetkih tvrtki unutar hrvatske mesne industrije koja u potpunosti svoje potrebe za svježim mesom i sirovinom za mesne prerađevine dobiva iz vlastitog uzgoja.
ZAGREB, 22. ožujka 2004. (Hina) - Hrvatska mesoprerađivačka industrija,
ali općenito cjelokupna industrija treba se orijentirati na domaću
proizvodnju i domaće resurse, istaknuo je danas Miroslav Babić,
pomoćnik direktora Mesnica Fiolić, jedne od rijetkih tvrtki unutar
hrvatske mesne industrije koja u potpunosti svoje potrebe za svježim
mesom i sirovinom za mesne prerađevine dobiva iz vlastitog uzgoja.#L#
Cjelokupna proizvodnja tvrtke u potpunosti je hrvatski proizvod, ne
koriste se sastojci koji bi mogli sadržavati genetski modificirane
organizme (GMO), kazao je Babić napominjući kako su Mesnice Fiolić
ovogodišnji dobitnici znakova kvalitete Hrvatske gospodarske komore i
to znaka Izvorno hrvatsko za svježe sirovo meso, te znaka Hrvatska
kvaliteta za delikates šunku.
Mesnice Fiolić zapošljavaju 180 radnika, a godišnje proizvodu milijun
kilograma prerađevina. Kontinuirano se ulaže u modernizaciju
tehnološkog procesa i povećanje i proširenje proizvodnih kapaciteta u
što je do sada uloženo više od 1,5 milijuna eura.
U Mesnicama Fiolić drže kako treba poticati domaću proizvodnju kako
bi postala konkurentna i čime bi se smanjio uvoz poljoprivrednih i
prehrambenih proizvoda.
Stoga je njihova preporuka hrvatskoj Vladi, kazao je Babić,
subvencioniranje domaće proizvodnje.
(Hina) xtp yds
(Hina) xtp yds