ZAGREB, 7. ožujka 2004. (Hina) - Sajmovi Enogastronomija i Turizam - u sklopu kojih se u pet dana predstavilo 360 izlagača iz međusobno povezanih djelatnosti - od poljoprivrede, prehrane, vinarstva do turizma - večeras su završeni na
Zagrebačkom velesajmu.
ZAGREB, 7. ožujka 2004. (Hina) - Sajmovi Enogastronomija i Turizam - u
sklopu kojih se u pet dana predstavilo 360 izlagača iz međusobno
povezanih djelatnosti - od poljoprivrede, prehrane, vinarstva do
turizma - večeras su završeni na Zagrebačkom velesajmu.#L#
Enogastronomija i Turizam ujedinili su na 18.000 četvornih metara
šest specijaliziranih međunarodnih sajmova - Poljoprivredu, Prehranu,
Vinovitu, Turizam, Vrt i dom, te od ove godine Sajam lova i ribolova -
Loring.
Osim tradicionalne dodjele priznanja i nagrada za najkvalitetnije
hrvatske prehrambene proizvode i vina, na ovogodišnjem su Sajmu
održani i mnogi popratni stručni skupovi i okrugli stolovi.
Treći put zaredom predstavljen je španjolski turizam, a održana su i
mnoga natjecanja, među kojima i velesajamski Kup hrvatskih kuhara.
Posjetitelji, kojih je po procjeni organizatora bilo više od 15
tisuća, mogli su kušati vina te pekarske, slastičarske i ostale
proizvode.
Zadnji dan, u nedjelju, u organizaciji pokrovitelja sajmova
Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva
predstavljeni su domaći i strani ekološki proizvodi, a na
predstavljanju su - osim proizvođača - bili i mnogobrojni
posjetitelji. U sklopu toga održana je i degustacija eko-meda,
proizvoda od eko-žitarica i eko-vina iz Hrvatske.
(Hina) xtam yln
(Hina) xtam yln