FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Marinović Zlatko "Zlatni kuhar 2005."

Autor: ;hsup;
RIJEKA,8. prosinca 2005.(Hina) - Marinović Zlatko, kuhar splitskogrestorana "Noštromo" proglašen je večeras "Zlatnim kuharom 2005." nasvečanoj završnoj večeri Dana hrvatskog kulinarstva i 2. nacionalnognatjecanja "Zlatni kuhar" koji su od 6. do 8. prosinca održani uOpatiji.
RIJEKA,8. prosinca 2005.(Hina) - Marinović Zlatko, kuhar splitskog restorana "Noštromo" proglašen je večeras "Zlatnim kuharom 2005." na svečanoj završnoj večeri Dana hrvatskog kulinarstva i 2. nacionalnog natjecanja "Zlatni kuhar" koji su od 6. do 8. prosinca održani u Opatiji.

Za naslov "Zlatnog kuhara 2005." natjecalo se 17 kuhara, a drugoplasirani je Kuzminski Mario, kuhar u varaždinskom hotelu "Turist."

Treće mjesto osvojio je Davor Capan, kuhar hotela "Milenij" u Opatiji.

Ostali sudionici kulinarskog natjecanja, oko 50 kuhara i slastičara i još toliko njihovih pomoćnika, natjecali su se u spravljanju jela u sedam kategorija - topli obrok, jelovnik za dijabetičare, glavno toplo jelo (zadano i slobodno), svečani slatki pladanj, hladno predjelo od ribe i desert.

U tim su kategorijama najboljima dodjeljene ukupno 23 zlatne medalje.

U sklopu Dana hrvatskog kulinarstva održano je više okruglih stolova i radionica - o trendovima u kulinarstvu, uvođenju ekoloških proizvoda u suvremenu gastronomiju, o suvremenoj tehnologiji u gastronomiji, o kulinarskoj baštini i tradiciji u funkciji turizma.

Najveći hrvatski kulinarski skup i natjecanje organizirao je Hrvatski kuharski savez uz potporu Vlade te pod pokroviteljstvom Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka.

(Hina) xhsup ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙