FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Opatija: Počeli Dani hrvatskog kulinarstva

Autor: ;hsup;
RIJEKA,6. prosinca 2005.(Hina) - Prvi Dani hrvatskog kulinarstva i 2.nacionalno natjecanje "Zlatni kuhar" na kojemu će sudjelovati brojnigastronomski stručnjaci i oko 100 natjecatelja počeli su danas uopatijskom hotelu "Ambasador".
RIJEKA,6. prosinca 2005.(Hina) - Prvi Dani hrvatskog kulinarstva i 2. nacionalno natjecanje "Zlatni kuhar" na kojemu će sudjelovati brojni gastronomski stručnjaci i oko 100 natjecatelja počeli su danas u opatijskom hotelu "Ambasador".

U sklopu manifestacije bit će održano više okruglih stolova i radionica - o trendovima u kulinarstvu, uvođenju ekoloških proizvoda u suvremenu gastronomiju, o suvremenoj tehnologiji u gastronomiji, o kulinarskoj baštini i tradiciji u funkciji turizma.

Sudionici kulinarskog natjecanja, oko 50 kuhara i slastičara i još toliko njihovih pomoćnika, natjecat će se u sedam kategorija - topli obrok, jelovnik za dijabetičare, glavno toplo jelo (zadano i slobodno) svečani slatki pladanj, hladno predjelo od ribe i desert.

Za naslov "Zlatnog kuhara 2005." natjecat će se 17 kuhara.

Najavljeno je i nekoliko predstavljanja kulinarskih umijeća, proizvođača hrane, pića i opreme te predstavljanje knjige "Okusi varaždinskog kraja" autora Damira Crlenog koji je osvojio titulu "Zlatni kuhar 2004."

Posljednjeg dana manifestacije bit će priređena svečana večera na kojoj će najuspješnijim natjecateljima biti dodjeljene medalje i proglašen "Zlatni kuhar 2005."

Najveći hrvatski kulinarski skup i natjecanje organizirao je Hrvatski kuharski savez uz potporu Vlade te pod pokroviteljstvom Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka.

(Hina) xhsup ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙