FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Punat: dani maslina produljili sezonu

Autor: ;hsup;
PUNAT,5. studenoga 2005. (Hina) - Na Devetim danima maslina,turističko-gastronomskoj priredbi u Puntu na otoku Krku, koja završavadanas, sudjelovalo je 800 stranih gostiju koji su u organiziranimskupinama ostvarili oko 4000 noćenja i znatno produljili turističkusezonu na tom području, izvijestila je punatska Turistička zajednica.
PUNAT,5. studenoga 2005. (Hina) - Na Devetim danima maslina, turističko-gastronomskoj priredbi u Puntu na otoku Krku, koja završava danas, sudjelovalo je 800 stranih gostiju koji su u organiziranim skupinama ostvarili oko 4000 noćenja i znatno produljili turističku sezonu na tom području, izvijestila je punatska Turistička zajednica.

Tri punatska hotela, koja imaju oko 650 postelja, bila su tijekom Dana maslina gotovo posve popunjena, a Punat su posjećivali i gosti koji su boravili u drugim otočnim turističkim odredištima.

Dani maslina počeli su 14. listopada, a turisti iz Austrije, Njemačke i Italije sudjelovali su u berbi maslina, upoznali su postupak obrade maslina, te kušali punatske masline i maslinovo ulje. U sklopu priredbe održano je nekoliko izložaba, predavanja za maslinare i zabavnih programa.

Osam restorana imalo je posebnu ponudu jela na osnovi maslinova ulja, a gosti su mogli kušati punatsko ulje i masline, te paški sir.

Također je održano natjecanje najboljih hrvatskih kuhara u spravljanju jela na osnovi maslina i maslinova ulja, te natjecanje koje se boduje za Hrvatski kuharski kup u kategoriji "buffet stola".

Po ocjeni stručnog suda, najbolji je bio kuhar restorana "Sveti Jakov" u Opatiji Denis Memagić, kojemu je dodijeljenja nagrada Zlatna maslina.

U pripremanju "buffet stola" pobijedio je Miroslav Dolovčak iz zagrebačkoga hotela "Westin".

(Hina) xhsup ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙