Tri punatska hotela, koja imaju oko 650 postelja, bila su tijekom Dana maslina gotovo posve popunjena, a Punat su posjećivali i gosti koji su boravili u drugim otočnim turističkim odredištima.
Dani maslina počeli su 14. listopada, a turisti iz Austrije, Njemačke i Italije sudjelovali su u berbi maslina, upoznali su postupak obrade maslina, te kušali punatske masline i maslinovo ulje. U sklopu priredbe održano je nekoliko izložaba, predavanja za maslinare i zabavnih programa.
Osam restorana imalo je posebnu ponudu jela na osnovi maslinova ulja, a gosti su mogli kušati punatsko ulje i masline, te paški sir.
Također je održano natjecanje najboljih hrvatskih kuhara u spravljanju jela na osnovi maslina i maslinova ulja, te natjecanje koje se boduje za Hrvatski kuharski kup u kategoriji "buffet stola".
Po ocjeni stručnog suda, najbolji je bio kuhar restorana "Sveti Jakov" u Opatiji Denis Memagić, kojemu je dodijeljenja nagrada Zlatna maslina.
U pripremanju "buffet stola" pobijedio je Miroslav Dolovčak iz zagrebačkoga hotela "Westin".