FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski športski muzej poziva na donacije građe s Mediteranskih igara u Splitu

Autor: Ivo Lučić

ZAGREB, 13. rujna 2024. (Hina) - Hrvatski športski muzej, koji krajem godine otvara vrata i svoj prvi stalni postav za javnost, poziva građane da doniraju građu s Mediteranskih igara u Splitu (MIS) kojima je ovih dana 45. obljetnica održavanja.

U priopćenju Muzeja ističe se da je u fokusu tekstilna oprema - odjeća sportaša, volontera i djelatnika u službama te priredbe.

Stručni djelatnici Muzeja sve će takve priloge vrednovati i procijeniti mogu li biti uvršteni u fundus ili stalni postav.

Split je od 15. do 29. rujna 1979. bio domaćin VIII. Mediteranskih igara, smotre najboljih sportaša s triju kontinenata koji dotiču Sredozemlje. Igre su kao događaj bile prekretnica i za sam grad, kaže se.

U moderno uređenom prostoru u središtu Zagreba bit će izložena najvrijednija hrvatska sportska baština, od početaka razvoja sporta i tjelesnog odgoja prije 150 godina do najvećih postignuća hrvatskih sportaša i sportašica na svjetskim prvenstvima i olimpijskim igrama od osamostaljenja države do danas, te predmeta povezanih s tim uspjesima.

(Hina) pp /xiluc yagrb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙