FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Folklorni ansambl Zagreb-Markovac nastupio u Španjolskoj

Autor: Miho Dobrašin

MADRID, 1. rujna 2024. (Hina) - Publika u mjestu Los Santos de Maimona na zapadu Španjolske besplatno je uživala ​​u tradicionalnim plesovima i pjesmama Hrvatske i Ekvadora tijekom tamošnjeg međunarodnog folklornog festivala, izvijestio je organizator.

Tradicionalni plesovi, glazba i napjevi Hrvatske i južnoameričke zemlje Ekvadora odzvanjali su u kazalištu Teatro Cine Monumental tijekom proslave 39. Međunarodnog folklornog festivala Baja Extremadura. Taj događaj u zapadnoj regiji Extremaduri organizirala je folklorna skupina Valdemedel u suradnji s odjelom za kulturu gradića Los Santos de Maimone.

"Publika je bila oduševljena nastupima dviju skupina koje su se susrele u ovom izdanju: Folklornog ansambla 'Zagreb-Markovac' iz Hrvatske i Ekvadorskog kulturnog centra Umjetnost i kultura za budućnost 'Tradi Arte'", priopćeno je na internetskoj stranici španjolskog gradića s 8.000 stanovnika.

Obje skupine stigle su u velikom broju i ponudile su po dvije predstave, uz kontinuirano mijenjanje odjeće i nošnji, tako da je publika mogla otkriti različite tradicionalne nošnje iz Hrvatske i Ekvadora.

"Plesovi svake zemlje, a svaki svojim posebnim stilom i folklorom, ispunili su Monumental bojom, tradicijom i animacijom, zabavnim i originalnim koreografijama koje su zadivile publiku koja nije prestajala pljeskati tijekom dva sata trajanja festivala", izvijestio je domaćin. Ulaz je bio besplatan.

 

(Hina) xmdob ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙