FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osamnaesti Epidaurus Cavtat Festival od 30. kolovoza do 21. rujna u Cavtatu

Autor: Ivo Lučić

ZAGREB, 23. kolovoza 2024. (Hina) - Osamnaesti Epidaurus Cavtat Festival okupit će od 30. kolovoza do 21. rujna renomirane domaće i međunarodne izvođače koji će izvesti niz koncerata, izložbi i umjetničkih događaja, priopćeno je u petak.

Započet će Svečanim koncertom otvorenja Filharmonijskog orkestara iz Apulije, s violinisticom Marijom Serenom Salvemini (Molly) i gostom argentinskim pijanistom Danielom Riverom, pod dirigentskom palicom maestra Jamesa Rossa iz Velike Britanije.

U Domu kulture Cavtat održat će se majstorski tečaj pod vodstvom pijanista Daniela Rivere, koji će biti otvoren za javnost. Također, bit će otvorena izložba „Moć glazbe“ Dubrovačke udruge likovnih umjetnika (DuLU).

Francuski pijanist Pierre-Laurent Boucharlat održat će klavirski recital „Klavirske nijanse“ u Domu kulture Cavtat. Na koncertu „Mladi talenti XVIII Epidaurusa“, predstavit će  se pijanisti Alessandro Capone i Remo Raimondo Mazzeo iz Italije.

Posebna večer pod nazivom „Dvije Raguse“ bit će posvećena ženama, uz glasovirski duo - Diana Nocchiero i Vera Lizzio. Također, ljubitelji gitare moći će uživati u nastupu Luciana Pompilia uz poseban hommage Anti Skaramuci.

Šezdeseta obljetnica umjetničkog djelovanja Ibrice Jusića bit će obilježena koncertom slavljenika "U svakom slučaju te volim“, koji će ujedno biti posvećen velikom književniku Luku Paljetku.

Na koncertu „De Epidauro“ glavni gost bit će Claudio Constantini, koji će svirati bandoneon.

U župnoj crkvi svetog Nikole u Cavtatu, duo De Siato - Partipilo (orgulje i violina) te komorni orkestar violina izvest koncert posvećen sjećanju na Mariju Montanaro i Nicolu Delvecchia.

Večer posvećena Luku Paljetku sadržavat će lutkarsku predstavu „Priča o Videku“ u suradnji sa Slovenskim kulturnim društvom Lipa, te predstavljanje slikovnice Luka Paljetka „Luka Sorkočević“, povodom 290. obljetnice rođenja poznatog skladatelja.

Na festivalu će bit izveden recital dua Kumpare – Vešligaj s programom za klarinet i klavir.

Završnica festivala rezervirana je za Teatar Epidaurusa, gdje će se koncertom Gracias a la Vida odati počast španjolskoj i južnoameričkoj pjesmi i poeziji. Nastupit će Ksenija Prohaska, uz pratnju Danire Ipavec (harmonika i glasovir), a posebna gošća večeri bit će Milka Podrug Kokotović, legendarna dama hrvatskog glumišta.

(Hina) pp/xiluc ymt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙