FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vrgoračko polje postaje cikloturistička destinacija

Autor: Jure Divić

VRGORAC, 23. ožujka 2023. (Hina) - Zajedničkim projektom Grada Vrgorca, Grada Ploča i općine Pojezerje vrgoračko polje Jezero dobilo je infrastrukturu za novi turistički sadržaj, biciklističke staze.

Izgradnjom drugog odmorišta uz rijeku Maticu, uz već postavljene toteme-putokaze, biciklistima su za ovu turističku sezonu pripremljene biciklističke staze kroz polje koje teritorijalno povezuje dva grada i jednu općinu.

Putem Javnoga poziva Turističke zajednice Splitsko dalmatinske županije, Turistička zajednica grada Vrgorca osigurala je 8.000 eura, a ostatak iz vlastitih sredstava i izgradila prvo odmorište uz sami tok rijeke Matice u sveukupnom iznosu 13.191 eura, a ovih dana je završeno i drugo tako odmorište.

Novo odmorište opremljeno je kompresorom za napuhivanje zračnica, te alatima za sitne popravke.

Prvo odmorište postavljeno je nedaleko od Vinskog mosta na dionici od Vrgorca prema Pločama, a drugo kod izvora Butina uz samu rijeku Maticu.

U polju Jezero, koje je najveće vinogorje u Hrvatskoj, uskoro će biti postavljene i info table koje će kao i odmorišta i totemi biti izrađeni od prirodnih materijala, a služiti će biciklistima i kajakašima koji vježbaju na rijeci Matici.

(Hina) xjdiv yduk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙