FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječki vrtić, karlovačka škola, Učiteljski fakultet i HDLU dobitnici EU nagrade

Autor: AMPEU

ZAGREB, 22. rujna 2022. (Hina) - Dječji vrtić Osijek, Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac i Hrvatsko društvo likovnih umjetnika hrvatski su dobitnici ovogodišnje Europske nagrade za inovativno poučavanje, priopćila je u četvrtak Agencija za mobilnost i programe Europske unije.

Europska nagrada za inovativno poučavanje – EITA nagrađuje dobre nastavne prakse u okviru programa Erasmus+ kako bi se odalo priznanje školama i nastavnicima koji su dali izniman doprinos struci.

Nagrada, koja se dodjeljuje od 2021. godine, pridonosi isticanju vrijednosti europske suradnje u području odgoja i obrazovanja kako bi, među ostalim, potaknula uspostavu europskog obrazovnog prostora do 2025.

Ovogodišnji hrvatski dobitnici svoje su nagrade EITA zaslužili zbog inovativnih metoda poučavanja kojima su unaprijedili rad svojih ustanova kroz provođenje Erasmus+ projekata.

Dječji vrtić Osijek kroz dvogodišnji projekt “Učenje na otvorenom” u nastavi na otvorenom, pod svim vremenskim uvjetima, osigurao je dobrobiti učenja u prirodi za preko 200 polaznika.

“Development of Literacy and Language Learning for Disadvantaged Young Learners” projekt je Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (Odsjek u Čakovcu) koji je u suradnji s partnerima iz  Slovenije, Sjeverne Makedonije i zagrebačkom Osnovnom školom Ivan Gundulić kroz 80 aktivnosti za učenje hrvatskog, slovenskog i makedonskog jezika unaprjeđivao razinu dječje pismenosti.

Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži u Karlovcu - koji više od 60 godina pruža odgoj, obrazovanje, stručno osposobljavanje i rehabilitaciju učenicima s teškoćama u razvoju – projektom “Inkluzija 21. stoljeća traži nova znanja” osigurao je nova znanja i vještine djelatnika Centra.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika, u konzorciju sa šest škola primijenjenih umjetnosti iz Zagreba, Osijeka, Pule, Rijeke, Splita i Zadra, već sedam godina provodi projekt “Umjetnici za umjetničko obrazovanje”,  kojim je obuhvaćeno oko 400 učenika i nekoliko desetaka nastavnika. Posebnost ovog projekta je što učenici imaju priliku raditi izravno s profesionalnim umjetnicima na produkciji likovnog djela.

EITA se dodjeljuje završenim projektima koje svake godine odabiru nacionalne agencije koje provode program Erasmus+. Ovogodišnji tematski prioritet nagrade tiče se zajedničkog učenja te promicanja kreativnosti i održivosti, što je izravno povezano s inicijativom Europske komisije The New European Bauhaus, stoji u priopćenju Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

(Hina) xpp yakoz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙