FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bosilj: Nagodba s T&H Investom preduvjet za rješavanje baliranog otpada u Varaždinu

Autor: Siniša Kalajdžija

VARAŽDIN 14. travnja 2022. (Hina) - Varaždinsko Gradsko vijeće prihvatilo je u četvrtak rebalans gradskog proračuna te nagodbu s tvrtkom T&H Invest, koju je gradonačelnik Neven Bosilj nazvao preduvjetom za rješavanje problema baliranog otpada.

Nakon što rebalans nije prošao na sjednici 30. ožujka, Bosilj je ponudio novi prijedlog kojim se proračun povećava za 61 milijun kuna na 582 milijuna na prihodovnoj te za 80 milijuna kuna na ukupno 656 milijuna na rashodovnoj strani.

Taj je prijedlog proračuna izglasan jednoglasno sa 14 glasova nazočnih vijećnika - pet iz SDP-a, po tri iz HDZ-a i Budimo grad, dva iz Reformista te nezavisnog Davora Patafte.

Bosilj je pojasnio da su rebalansom, među ostalim, predviđena dodatna ulaganja u polupodzemne spremnike za otpad te za energente u školama, ali i novac za kapitalne investicije koje se oslobađaju nagodbom s T&H Investom.

Odluka o nagodbi (između Grada Varaždina s tvrtkama Prvi faktor u likvidaciji, T&H Invest, Vadom ulaganja, VIS promotex, Gradski stanovi te Varkom), kojom se rješava šest sudskih sporova, prihvaćena je s deset glasova 'za', dok su protiv bila trojica vijećnika platforme Budimo grad, a suzdržan Patafta.

Gradonačelnik je uvodno naglasio kako svaka nagodba znači da obje strane nisu u potpunosti zadovoljne, ali da je nagodba u ovom trenutku najbolje rješenje, jer se opterećenje od 140 milijuna kuna u sporovima rješava nagodbom u kojoj Grad plaća 16,8 milijuna kuna i aktivira blokirana zemljišta.

Dražen Čelar i Hrvoje Petrić iz platforme Budimo grad poručili su da ne vide sredinu u nagodbi, nego da je bliža zahtjevima T&H Investa te da ne podupiru.

HDZ-ov Damir Habijan je pak naglasio da su podržavali i prethodne dvije verzije nagodbe u prošlom mandatu, jer ne vide alternativno rješenje osim da se sporovi riješe mirnim putem.

Mario Lešina s nezavisne liste Ivana Čehoka rekao je da je gradska vlast integralnu nagodbu prije dvije godine proglašavala najvećom pljačkom, a da je sada na dnevni red stavila puno lošiju nagodbu, nakon čega je sa kolegom Viktorom Mrzlečkim napustio sjednicu.

"Doista bi bilo neodgovorno da ostavljamo nekoj budućoj vlasti 140 milijuna kuna tereta. Isplatom od 16,8 milijuna kuna uspjeli smo riješiti sve sporove i raskinuti ugovore i nemamo više obveza prema T&H Investu", naglasio je Bosilj i izrazio uvjerenje da će najesen pred vijećnike izaći s dokumentom kojim se kani riješiti problem bala.

(Hina) xskal ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙