FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: Županija broji 607 pozitivnih, petero umrlo

Autor: Žaklina Jurić

SPLIT, 6. studenoga 2021. (Hina) - U Splitsko-dalmatinskoj županiji i dalje je velik broj novozaraženih, pa ih je tako u posljednja 24 sata 607 oboljelih, dok je čak pet osoba umrlo, rekli su u županijskom Stožeru civilne zaštite.

Prema izvješću županijskoga Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, od ukupno 1301 obrađenog testa danas je 607 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na covid infekciju.

Iz Splita je 202 novooboljelih, Kaštela 63, Sinja 40, Trogira 31, Solina 30, Makarske i Omiša po 25, Marine 21, Trilja 15, Podstrane 12,  te Imotskog 11. Supetar i Dicmo imaju po devet oboljelih, Klis, Muć i Seget po osam, Dugopolje sedam, Hrvace, Okrug, Otok, Podbablje, Pučišća po pet. Sutivan i Dugi Rat imaju po četiri pozitivna, Hvar, Vis, Vrlika, Stari Grad, Cista Provo, Jelsa, Nerežišća, Primorski Dolac, Gradac i Selca po troje oboljelih.

U Bolu, Brelima, Lovreću, Postirama, Prološcu, Runovićima i Zmijavcima je po dvoje novooboljelih, dok Komiža, Baška Voda, Podgora, Prgomet, Šestanovac i Zagvozd imaju po jednog pozitivnog.  

Od ukupnog broja novooboljelih 453 osobe su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. 

Ukupno je 809 osoba u samoizolaciji. 

Na bolničkom liječenju u splitskom je KBC-u 140 oboljelih od covida-19, od kojih je 35 na respiratoru. 

Prema izvješću KBC-a Split, u protekla 24 sata umrlo je pet osoba i to 78-godišnji muškarac i četiri žene od 80 i 77 godina te dvije vršnjakinje od 75 godina koje su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na covid infekciju, dodali su u Stožeru.

 

(Hina) xzjur ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙