FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Međimurskoj županiji 206 novih slučajeva zaraze, umro 67-godišnjak

Autor: Siniša Kalajdžija

ČAKOVEC, 5. studenoga 2021. (Hina) - Međimurski Stožer civilne zaštite izvijestio je u petak o 206 novih slučajeva zaraze koronavirusom i umrlom 67-godišnjaku, a preporučio je i da se od ponedjeljka nastava odvija uživo, odnosno po A modelu.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađena su 392 uzorka te su evidentirana 204 pozitivna nalaza. To je 52 posto od broja testiranih. Iz drugih županija prijavljena su dva pozitivna slučaja kod osoba s prebivalištem ili boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 97 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji danas je 1046.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 76.411 uzoraka.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitaliziran je 51 zaraženi pacijent. U protekla 24 sata hospitalizirana su tri pacijenta, jedan je otpušten, a tri su na invazivnoj respiraciji. Umrla je muška osoba stara 67 godina.

Međimurski Stožer civilne zaštite preporučio je svim osnovnim i srednjim školama u županiji da od ponedjeljka nastavu organiziraju uživo, odnosno po A modelu. Napomenuli su da ravnatelji škola, u suradnji s nadležnim tijelima osnivača, mogu u svakom trenutku odlučiti da se ukupna nastava ili neki njezin dio iznimno organiziraju po drugom modelu. Roditeljima učenika su preporučili da ne šalju djecu u školu ukoliko imaju bilo kakve simptome koji upućuju na bolest.

(Hina) xskal ykt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙