FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Međimurskoj županiji 30 novih slučajeva zaraze

Autor: Siniša Kalajdžija

ČAKOVEC, 9. listopada 2021. (Hina) - U Međimurskoj županiji zabilježeno je 30 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite u subotu.

Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata obrađeno je 149 uzoraka te potvrđeno 28 pozitivnih nalaza na koronavirus, što je 18,7 posto pozitivnih od broja testiranih. Iz drugih županija prijavljena su dva pozitivna slučaja kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 27 osoba, a trenutni broj aktivnih slučajeva iznosi 226. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 70 459 uzoraka, ne računajući testiranja građana Međimurske županije u drugim ustanovama unutar i izvan županije.

Na liječenju u Županijskoj bolnici Čakovec nalazi se 26 pacijenata pozitivnih na koronavirus, a u protekla 24 sata hospitalizirane su dvije osobe, dok su četiri pacijenta otpuštena. Nema pacijenata na invazivnoj respiraciji, kao ni preminulih osoba.

(Hina) xskal ykt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙