FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Međimurskoj županiji sedam novih slučajeva koronavirusa

Autor: Siniša Kalajdžija

ČAKOVEC, 7. srpnja 2021. (Hina) - U Međimurskoj županiji potvrđeno je sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dosad je barem jednom dozom cijepljeno nešto više od 49 posto stanovništva starijeg od 18 godina, priopćili su u srijedu iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Po podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađena su 84 uzorka, a udio pozitivnih u broju testiranih iznosi 8,3 posto. Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeta 62.722 uzorka.

Oporavilo se pet osoba pa je trenutni broj pozitivnih osoba u Međimurju 27.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 13 pacijenata. U protekla 24 sata nije bilo hospitaliziranih pacijenata, otpuštena su četvorica, a na invazivnoj respiraciji nema pacijenata.

S današnjim danom je u Međimurskoj županiji utrošena sveukupno 75.261 doza cjepiva. S dvije doze cijepljene su 32.164 osobe, a s jednom dozom 10.933 građana.

To znači da je barem s jednom dozom cijepljeno 43.097 građana, što iznosi 49,08 posto u odnosu na stanovništvo Međimurske županije starije od 18 godina.

Epidemiološka situacija se i dalje poboljšava, ističu iz međimurskog stožera, pa je danas sedmodnevna incidencija u Međimurju 18 pozitivnih na 100 000 stanovnika.

(Hina) xskal ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙