FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Međimurju 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Autor: Siniša Kalajdžija

ČAKOVEC, 25. lipnja 2021. (Hina) - Međimurje u petak ima 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a 48 posto stanovništva starijeg od 18 godina cijepljeno je barem jednom dozom, rečeno je konferenciji za novinare županijskog Stožera civilne zaštite.

Načelnik stožera Josip Grivec rekao je da su u toj županiji drugi u Hrvatskoj po procijepljenosti te pozvao građane na cijepljenje. „Moramo spriječiti širenje zaraze i osigurati vraćanje na što normalniji život“, poručio je Grivec.

Ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Marina Payerl-Pal kazala je da su do sada u Međimurju provedene 34 velike akcije cijepljenja.

„Prvom dozom cijepljeno je 38,2 posto u odnosu na ukupno stanovništvo, odnosno 47,9 posto starijeg od 18 godina“, rekla je Payerl-Pal dodavši da su s drugom dozom prešli 30 posto cijepljenih, što je iznad prosjeka Hrvatske.

Napomenula je da se u Zavodu građani mogu cijepiti i bez najave.

U Županijskoj bolnici je 12 hospitaliziranih, jedan je pacijent primljen u posljednja 24 sata, a dva su otpuštena.

Župan Matija Posavec naglasio je da visoka procijepljenost stanovništva s barem jednom dozom doprinosi boljoj epidemiološkoj situaciji u Međimurju.

„U proteklih dva tjedna imali smo 12 dana kad su bile jednoznamenkaste brojke pozitivnih slučajeva, dvaput dvoznamenkaste, 11 i 14 slučajeva“, rekao je Posavec.

Dodao je očekuju ulazak u „zelenu zonu“.

„Sedmodnevna incidencija PCR metodom je trenutno 29, a 14-dnevna 70, s tim da imamo trend pada više od tri tjedna“, kaže Posavec.

(Hina) xskal ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙