FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zagrebu 52 novooboljelih od covida-19

Autor: Gea Vlahović

ZAGREB, 5. lipnja 2021. (Hina) - U Zagrebu su u protekla 24 sata, prema podatcima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo , zabilježene 52 novozaražene osobe koronavirusom, pa je trenutno u Zagrebu ukupno 384 aktivnih slučajeva covida-19, priopćio je u subotu NZJZ "Dr. Andrija Štampar".

 

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo (NZJZ) „Dr. Andrija Štampar“ obrađeno je 635 uzoraka, od kojih je 28 nalaza bilo pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 40 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 108 osoba. 

Od 40 obrađenih pozitivnih osoba, četiri su za sada negativne epidemiološke anamneze, 22 osobe su kontakti COVID + osoba, a obrada za šest osoba je u tijeku. Kod jedne je osobe moguća izloženost u zdravstvenoj ustanovi, a jedna je osoba izložena u domu za starije. Dvije su osobe obradili liječnici obiteljske medicine, a tri su osobe doputovale iz Francuske i Brazila.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljele su jedna zdravstvena djelatnica i jedna korisnica.

Tijekom proteklog dana, zbog pozitivnog nalaza testa na SARS CoV-2 kod jednog učenika i jednog nastavnika srednje škole, mjera samoizolacije izrečena je za 25 učenika.  

U Karanteni Grada Zagreba ne nalazi se niti jedna osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana na cijepnim punktovima u Gradu Zagrebu cijepljene su 1.802 osobe.

Trenutno su u gradu Zagrebu 384 aktivna slučaja covida-19.

 

(Hina) pp/xgvla ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙