FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zagrebu 77 novooboljelih, 146 oporavljenih

Autor: Tomislav Delač

ZAGREB, 28. svibnja 2021. (Hina) - U Zagrebu je u posljednja 24 sata od bolesti covid-19 oboljelo 77 osoba, a oporavilo se 146 osoba, izvijestio je u petak Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) "Dr. Andrija Štampar".

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ-a "Dr. Andrija Štampar“ obavljena su 522 testiranja na koronavirus i 53 su nalaza bila pozitivna. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 91 oboljelu osobu, a mjera samoizolacije izrečena je za 473 osobe.  

Od 91 obrađene pozitivne osobe, 27 ih je za sada negativne epidemiološke anamneze, 47 osoba su kontakti koronavirus pozitivnih osoba, a obrada za 12 osoba još je u tijeku. Kod dvije je osobe moguća izloženost u obrazovnim ustanovama, dvije pozitivne osobe doputovale su iz Austrije i Njemačke, a jedna je osoba izložena na radnom mjestu. 

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata nema novooboljelih osoba.  

Tijekom protekloga dana, zbog pozitivnoga nalaza testa na koronavirsu kod devet učenika i jednoga nastavnika osnovnih te osam učenika srednjih škola, mjera samoizolacije izrečena je za 129 učenika osnovnih i 125 učenika srednjih škola.  

U Karanteni Grada Zagreba ne nalazi se ni jedna osoba. Tijekom četvrtka na cjepnim punktovima u Gradu Zagrebu cijepljeno je 5418 osoba, a trenutačno je u Gradu Zagrebu 747 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom.
 
 

(Hina) xtdel yipet

An unhandled error has occurred. Reload 🗙