FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Duspara siguran u još jedan mandat na čelu Slavonskog Broda

Autor: Marijan Vrkljan

SLAVONSKI BROD, 27. svibnja 2021. (Hina) - Uoči drugog kruga izbora za gradonačelnika Slavonskog Broda, uz poziv građanima da izađu na izbore, gradonačelnik Mirko Duspara rekao je u četvrtak kako vjeruje u pobjedu, a optimizam temelji na potpori građana koji su prepoznali da radi u njihovu interesu. 

Duspara je četiri mandata na čelu Slavonskog Broda, a u drugom krugu za novi mandat  bori se s Draganom Jelićem (HDZ). 

U drugi krug ulazi s 9,11 posto većom potporom od one koju je dobio HDZ-ov kandidat.

"U odnosu na prošle izbore za Gradsko vijeće dobili smo više od 200 glasova više, za razliku od HDZ-a, koji je dobio manje. Ne znam o kakvim željama za promjenama se priča. Protukandidati udaraju na najbolje projekte. Ako je nešto protuzakonito, to ide u policiju, državno odvjetništvo, a ne u neke žute novine. Brođane se bombardira s porukama o kriminalu. Da je to tako, sigurno ne bih bio gradonačelnik sve te godine", rekao je Duspara.

Podsjetio je da Državna revizija godinama daje "bezrezervno pozitivno mišljenje" o trošenju novca iz gradskog proračuna.

O odnosu snaga u Gradskom vijeću Duspara je rekao da su se i do sada morali dogovarati, a o novom sazivu kako zasad "nije imalo smisla voditi bilo kakve razgovore".

Dusparina lista u Gradskom vijeću osvojila je devet mandata, Koalicija HDZ-HSP osam, Nezavisna lista Slavice Lemać dva, a Domovinski pokret i SDP po jedan mandat.

Kao prioritete u novom mandatu Duspara i dalje ističe ulaganja u infrastrukturu - vrtiće i osnovne škole te izgradnju sveučilišnog kampusa. Na listi planiranih projekata su i dom za starije i nemoćne s centrom koji bi bio potpora starijima koji ostaju u svojim kućama. Oko brodske tvrđave trebao bi biti novi botanički vrt, a na drugom kraju grada prema izletištu Poloju nastavit će se uređivati novi sportski tereni.

Na upit novinara Duspara je komentirao i "vertikalu vlasti" na koju su predstavnici Vlade često podsjećali tijekom potpore HDZ-ovu kandidatu.

"Ona postoji samo u glavama HDZ-ovaca. To je bedastoća koja samo postoji u Hrvatskoj. Ne može se napredak jednoga grada ili sredine zakočiti vertikalom vlasti. To je samo stvar političke kulture ili nekulture pojedinaca", istaknuo je Duspara.

 

(Hina) xmvrk yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙