FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Međimurskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom

Autor: Siniša Kalajdžija

ČAKOVEC, 24. svibnja 2021. (Hina) - U Međimurskoj županiji u protekla 24 sata nije potvrđen ni jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a županijski Stožer civilne zaštite priopćio je u ponedjeljak da će se građani i ovoga tjedna moći cijepiti cjepivom AstraZenece bez prethodne najave.

Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, u protekla 24 sata obrađeno je pet uzoraka PCR metodom. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 58.246 uzoraka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Od nedjelje se oporavilo 49 osoba, a broj pozitivnih osoba na današnji dan je 188.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 60 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirana su četiri pacijenta, jedan je otpušten, a  jedan pacijent je na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata nije bilo umrlih pozitivnih osoba.

Tijekom vikenda stigle su nove doze AstraZenece cjepiva te se cijepljenje bez prethodne najave nastavlja i ovaj tjedan, priopćili su iz Stožera.

Građani koji neće biti pozvani na cijepljenje ovaj tjedan, a žele se cijepiti cjepivom AstraZenece, mogu doći svaki dan od 9 do 13 sati u Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, a od 13 do 18 sati cijepljenje će se obavljati u Županijskoj bolnici Čakovec.

(Hina) xskal ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙