FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik - SDP-ov Ivan Tropan predstavio izborni program „Oživi Grad“

Autor: Baldo Marunčić

DUBROVNIK, 11. svibnja 2021. (Hina) - Kandidat SDP-a za dubrovačkog gradonačelnika Ivan Tropan predstavio je u utorak u Dubrovniku svoj izborni program „Oživi Grad“, u čijem središtu su mjere za spas turizma i gospodarstva.

Tropan je među kratkoročnim mjerama za spas turističke sezone istaknuo subvencije direktnih zračnih linija uz manje aerodromske takse, kao i antigenske testove u zračnoj luci i besplatne PCR testove za sve koji u Dubrovniku provedu više od četiri dana.

Dugoročno bi Tropan pomogao privatnim iznajmljivačima kroz manji paušalni porez, spomeničku rentu te oslobađanje od plaćanja koncesijske naknade.
Poručio je kako ugostiteljima treba ukinuti porez na potrošnju, nastaviti naplatu najma prema broju turista u Dubrovniku, a zbog izgubljene 2020. godine ugovore za zakup površina im produžiti za još jednu godinu.
„Treba proširiti javne površine gdje god je moguće, a da se ne blokiraju prolazi, kao i ukinuti zabranu izvođenja glazbe na otvorenom nakon 23.30“, rekao je kandidat SDP-a. Naglasio je kako je za razvoj Dubrovnika u budućnosti potrebno donijeti potpuno novu strategiju, jer trenutni GUP ne rješava dugogodišnje probleme u prostoru.
Izvor financiranja projekata Tropan vidi u preuzimanju upravljanja gradskim zidinama, koje smatra imovinom Grada Dubrovnika.
„Zbog pandemijske krize brojni Dubrovčani su ostali bez posla ili s manjim plaćama te prvenstveno treba pomoći toj ugroženoj skupini. Planiramo smanjiti participaciju za vrtić i produženi boravak“, rekao je Tropan.
Tropan je najavio kako će, između ostaloga, buduća gradska vlast 'otvoriti' proračun građanima, koji će kroz participativno budžetiranje moći glasovati za projekte. Uz to, ulagat će u jačanje civilnog društva, građanski i seksualni odgoj te financijsko opismenjavanje, a osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju dati veću potporu.

 

(Hina) xmarb ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙