FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vugrin: U Varaždinu cijepljenje više od tisuću građana, očekujem pristojan odaziv

Autor: Siniša Kalajdžija

VARAŽDIN, 8. travnja 2021. (Hina) -  Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Robert Vugrin najavio je da će se u petak, po prvi puta na jednom mjestu, u dvorani Gospodarske škole u Varaždinu, cijepiti tisuću građana te je rekao da očekuje "pristojan odaziv".

 

U Varaždinskoj županiji 133 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, izviješteno je na konferenciji za novinare Županijskog stožera Civilne zaštite.

Sa 133 nova slučaja, Varaždinska županija ima 7-dnevnu incidenciju na 100.000 stanovnika 325, dok je 14-dnevna incidencija 564.

„U srijedu su testirana 532 uzorka, a ono što odskače je da među simptomatskima imamo čak 47 posto pozitivnih, dok je u ukupnom broju bilo 25 posto pozitivnih uzoraka“, rekao je Vugrin.

Na bolničkom liječenju je 97 pacijenata s težom kliničkom slikom. U jedinici intenzivnog liječenja je 13 osoba, od kojih je 12 na respiratoru. U protekla 24 sata nije bilo umrlih osoba pozitivnih na covid-19.

Vugrin je najavio da će idući tjedan nastava za učenike viših razreda osnovnih škola te srednjoškolce, osim završnih razreda, biti organizirana online.

O cijepljenju je Vugrin rekao da je ovaj tjedan umjesto najavljenih 5000 došlo svega 1400 doza cjepiva, ali je iznadprosječnih 7000 doza iz prethodnog tjedna omogućilo da se sutra organizira cijepljenje tisuću građana na jednom mjestu. Bit će to u dvorani Gospodarske škole u Varaždinu, s početkom u 8 sati.

„Vjerujem da ćemo imati pristojan odaziv bez obzira što se radi isključivo o primjeni cjepiva AstraZenece“, kazao je Vugrin.

Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Marin Bosilj pozvao je građane da se prijave na platformu cijepise.zdravlje.hr. Dosad je bilo tek 2600 prijava.

„Trenutno smo u drugoj fazi procjepljivanja, osoba starijih od 65 godina i kroničnih bolesnika. Ali vrlo brzo prema najavama dobit ćemo i veće količine cjepiva pa će se polako druga faza cijepljena privoditi kraju i krenut će se prema trećoj fazi“, rekao je Bosilj.

(Hina) xskal ybdj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙