FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nova 61 zaražena osoba u Varaždinskoj županiji

Autor: Siniša Kalajdžija

VARAŽDIN, 1. travnja 2021. (Hina) - Varaždinska županija broji novu 61 koronavirusom zaraženu osobu u zadnja 24 sata, a načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Robert Vugrin u četvrtak je izjavio da su ti pokazatelji ispod nacionalnog prosjeka.

Vugrin je novinarima rekao kako su, dok brojke intenzivno rastu na razini države, u Varaždinskoj županiji one posljednjih dana na istoj razini.

Inače, sedmodnevna incidencija na 100.000 stanovnika je 238, a 14-dnevna 484. Na bolničkom liječenju je 78 osoba s težom kliničkom slikom, 39 na lokaciji u Varaždinu, 39 u Klenovniku. U jedinici intenzivnog liječenja je 12 osoba, od kojih je 11 na respiratoru.

Rast zaraženih uglavnom u bolničkom sustavu

"Te brojke variraju i postoji određeni rast. Znamo da se sve ove brojke s određenim odmakom pojavljuju u bolničkom sustavu", rekao je Vugrin. Kao dobru vijest naveo je da u protekla 24 sata nije bilo umrlih covid pozitivnih osoba.

U protekla 24 sata testirano je 355 uzoraka. Kod simptomatskih je svaki treći pozitivan, a udio pozitivnih u svim testiranim uzorcima je 17 posto.

"Ako gledamo ključne epidemiološke pokazatelje i razvoj u Europi i Republici Hrvatskoj možemo biti zadovoljni na razini Varaždinske županije. Nemamo nikakvih potreba da nekakve dodatne nužne mjere predlažemo Nacionalnom stožeru", istaknuo je Vugrin.

Jednom dozom cijepljeno 10 posto stanovništva, s dvije doze 2,6 posto

Istaknuo je da je županija dosad dobila 21.000 doza cjepiva. Jednu dozu primilo je 16.670 osoba ili 10 posto stanovništva županije, a dvije doze 2,6 posto.

Najavio je mogućnost da se s većom tjednom isporukom cjepiva, osim trenutnog cijepljenja kod liječnika obiteljske medicine, organizira i masovno cijepljenje na punktovima.

Kao vrlo vjerojatno naveo je da će se krajem idućeg tjedna krenuti s cijepljenjem u jednoj školskoj dvorani.

(Hina) xskal ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙