FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Saboru otvoren Happycentar za prikupljanje igračaka za djecu Banovine

Autor: Sandra Bartolović

ZAGREB, 5. ožujka 2021. (Hina) - U Hrvatskom saboru u petak je otvorena nova lokacija Happycentra, na inicijativu Saveza izviđača Hrvatske, čime se parlament priključio nacionalnoj kampanji "Igračke nove za mirnije snove" za prikupljanje igračaka za djecu potresom pogođenih područja na Banovini.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković kazao je da mu je velika čast i zadovoljstvo što Sabor sudjeluje u akciji kojom se prikupljaju igračke za djecu s područja stradalih u potresu.

"Sa Savezom izviđača Hrvatske dobro i intenzivno surađujem, pri dolasku Betlehemskog svjetla u Sabor, a podržao sam i njihovu inicijativu pošumljavanja Boranka, a ovo je još jedna hvale vrijedna inicijativa Saveza izviđača da se djeci doniraju igračke", kazao je Jandroković na predstavljanju kampanje kojoj je pridonio poklanjanjem društvene igre 'Čovječe, ne ljuti se'.

"Nadam se da će djeca koja nisu imala sreću da u miru provedu djetinjstvo kroz te društvene igre malo popraviti svoje raspoloženje i život", poručio je Jandoković, dodavši da se igračke prikupljaju na još 35 punktova.

Igračke djeci stradaloj u potresu su donirali i drugi zastupnici u Saboru.

Predsjednica Saveza izviđača Hrvatske Lidija Pozaić zahvalila je Jandrokoviću i svim saborskim zastupnicima koji su podržali inicijativu Happycentar.

"Savez izviđača Hrvatske od prvih dana od prvih dana nakon potresa u Petrinji i okolici pomaže s Civilnom zaštitom, ali sada smo prešli na strateški, dugoročniji cilj. Prvi dio je prikupljanja novih igračaka za djecu pogođenu potresom, a ideja nam je da napravimo fizički Happycentar gdje ćemo stvoriti igroteku i miran kutak za djecu Petrinje i Gline kako bi malo zaboravili na sve što se dogodilo", najavila je.

Zastupnik Ante Bačić, predsjednik saborskog pododbora Hrvatska izviđačka parlamentarna unija, izrazio je nadu da je ova akcija prvi korak u uspostavi normalizacije života najmlađih na potresom pogođenim područjima kako bi djeca što prije normalno nastavila svoje aktivnosti.

Cilj kampanje "Happycentar – Igračke nove za mirnije snove“ je donacijama fizičkih i pravnih osoba prikupiti isključivo nove igračke, slikovnice, dječje knjige, sportsku opremu i rekvizite, crtaći pribor i drugi didaktički materijal za igru te ih osobno uručiti djeci i mladima u potresom pogođenim područjima.
Organizator nacionalne kampanje je Savez izviđača Hrvatske, a kampanja se provodi pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Kampanju su službeno podržali i Pravobraniteljica za djecu te Ministarstvo hrvatskih branitelja, ali i izviđačke udruge diljem Hrvatske te brojne druge tvrtke i organizacije. Kampanja će trajati do kraja ožujka, nakon čega će vikendima biti organizirane akcije podjele prikupljenih igračaka djeci iz potresom pogođenih područja.

(Hina) xsbar ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙