FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: U Županiji 11 novozaraženih, jedna osoba umrla

Autor: Igor Vučković

OSIJEK, 19. veljače 2021. (Hina) - Od posljedica zaraze koronavirusom u posljednja je 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji umrla jedna osoba, u dobi od 65 godina, a potvrđeno je 11 novih slučajeva zaraze, objavio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

U osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC) i županijskom Zavodu za javno zdravstvo u zadnja 24 sata, za područje Osječko-baranjske županije, obrađeno je 217 uzoraka. Od 11 novopozitivnih tri osobe tri imaju prebivalište na području Osijeka, a po jedna na području Belišća, Belog Manastira, Bizovca, Darde, Đurđenovca, Ernestinova, Satnice Đakovačke i Valpova.

Na bolničkom liječenju je 59 osoba oboljelih od covida-19, i to 46 u osječkom KBC-u, od kojih je devet na respiratoru, a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 13 pacijenata s tim oboljenjem, priopćeno je iz Stožera.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji je trenutno 710 osoba.

Kršenja protuepidemijskih mjera

Policija je provela 12 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji, a kršenje su utvrdili za dvije osobe. Riječ je o hrvatskom državljaninu s prebivalištem u Apatinu u Srbiji  koji je otkriven na graničnom prijelazu Erdut te francuskom zatečenom na željezničkom graničnom prijelazu Beli Manastir. Obojici su uručeni prekršajni nalozi i novčane kazne.

Obavili su i 143 nadzora ugostiteljskih objekata, a jedno kršenje propisanih mjera utvrdili su u Osijeku. Na otvorenoj terasi u ugostiteljskog objekta zatekli su vlasnika i četiri gosta, pa slijedi obavijest Državnom inspektoratu o počinjenom prekršaju prema Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti.

Osim toga, policija je na privatnoj zabavi u obiteljskoj kući u Gorici Valpovačkoj poslije ponoći zatekla više osoba iz više od dva kućanstva, što je protivno Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te protiv organizatora zabave slijedi prekršajni nalog prema odredbama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, ističu u osječko-baranjskom Stožeru.

 

(Hina) xivuc ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙