FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Župan Boban, gradonačelnici i načelnici SDŽ u Petrinji o pomoći u obnovi

Autor: Pejo Gašparević

SPLIT/PETRINJA, 27. siječnja 2021. (Hina) - Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban te gradonačelnici i načelnici iz te županije u srijedu su se u Petrinji sastali s načelnikom Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa Tomom Medvedom i razgovarali o pomoći županije u obnovi, priopćeno je iz Bobanova ureda.

"Dogovorili smo obnovu pojedinih obiteljskih kuća. Čekamo projektnu dokumentaciju i troškovnik za obnovu škole koju se Splitsko-dalmatinska županija obvezala sanirati,“ istaknuo je Boban. Dodao kako su dogovorili i dolazak djece  s područja pogođenog potresom u Splitsko-dalmatinsku županiju.

Dogovoreno je da se u dva navrata, po sedam dana, ovog ljeta u kampu Crvenog križa Splitsko-dalmatinske županije u općini Okrug ugosti 50 djece s područja Sisačko-moslavačke županije. SDŽ će organizirati prijevoz, rekao  je Boban.
Na sastanku je bila i državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josić koja je istaknula da će u toj inicijativi prioriteti biti obitelji s više djece.
"Župan Boban se obratio Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade na koji bi način Splitsko-dalmatinska županija mogla pomoći u potresu pogođenom području. On je svjestan kao i mi, da je ovo područje u demografskom smislu uništeno, već kao posljedica rata, a sada je i potres  dao svoj dodatni pečat. Sama inicijativa je hvalevrijedna,  Splitsko-dalmatinska županija će obnoviti i jednu školu koja je na ovom području jako bitna, " rekla je Josić.
 U pratnji župana Boban bili su gradonačelnici Kaštela Denis Ivanović,  Solina Dalibor Ninčević, Makarske Jure Brkan i načelnik Općine Podstrane Mladen Bartulović, a inicijativu su poduprli i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara i gradonačelnik Imotskoga  Ivan Budalić.
Gradonačelnik Makarske Jure Brkan je rekao kako je  Makarska već uplatila 150 tisuća kuna za područje pogođeno potresom.
Odazvat ćemo se svakom sljedećem pozivu, bilo Vlade RH, bilo resornog ministarstva, kao i Sisačko moslavačke županije. U tom kontekstu sa županom Splitsko-dalmatinske županije Blaženkom Bobanom pridružili smo se ostalim gradonačelnicima i načelnicima iz naše županije tražeći model kako bi što prije i što učinkovitije pomogli ljudima u obnovi njihovih kuća na području Gline, Petrinje i Siska, istaknuo je  Brkan.
Koordinaciju aktivnosti između Stožera te Splitsko-dalmatinske županije  i gradova i općina u toj županiji vodit će saborski zastupnik Ante Bačić, stoji u priopćenju.

(Hina) xpgas yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙