FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iz županjske Cvelferije nova donacija stočne hrane

Autor: Željko Draženović

GUNJA 21. siječnja 2021. (Hina) - Poljoprivredna gospodarstva iz županjske Cvelferije, krajnjega jugoistočnog dijela Vukovarsko-srijemske županije, prikupila su za stočnu hranu 20 tona kukuruza i ječma koji su poslali poljoprivrednicima na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije.

Stočnu hranu donirali su naši OPG-ovi s područja Gunje, Drenovaca i Račinovaca. Stočna hrana ovoga puta je pripremljena u pakiranju od 50 kilograma zbog lakšeg preuzimanja i dopreme do poljoprivrednih gospodarstava na stradalom području, rekao je županijski pročelnik za poljoprivredu Andrija Matić. 

Najavio je da će se donacija iz njihove županije nastaviti.

"Sljedeća bi trebala biti prikupljena i otpremljena iz Komletinaca, ovisno o njihovom slobodnom prostoru za primitak novih donacija stočne hrane“, rekao je Matić.

To je druga donacija iz Cvelferije potresom pogođenom području kojom stanovnici tog dijela županjske Posavine, koje je 2014. godine pretrpjelo katastrofalnu poplavu, uzvraćaju za pomoć primljenu iz svih krajeva Hrvatske, pa i Sisačko-moslavačke županije.

 

(Hina) xzdra ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙