FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zaklada policijske solidarnosti pozvala na pomoć policajcima nastradalima u potresu

Autor: Mate Kovačević

ZAGREB, 5. siječnja 2021. (Hina) - Iz Zaklade policijske solidarnosti u utorak su pozvali djelatnike MUP-a i ostale darovatelje koji žele pomoći obiteljima policijskih službenica i službenika čiji su domovi oštećeni ili potpuno uništeni potresom da novac doniraju na račun Zaklade.

Poslovni račun Zaklade policijske solidarnosti je: IBAN HR0723900011100332922, model: HR00, poziv na broj primatelja: 239000111-00332922, a svrha uplate: donacija za stradale u potresu.

"Pravilnikom o uvjetima i postupku za dodjelu sredstava za ostvarivanje svrhe Zaklade policijske solidarnosti propisano je da policijski službenik, između ostalog, ima pravo na pomoć i kod ovakvih oblika stradavanja i ugrožavanja, a visina propisane pomoći u te svrhe je najviše do tri bruto osnovice za izračun plaća", stoji u priopćenju.

Izvijestili su i da je već u tijeku prikupljanje podataka svih policijskih službenika i službenica kojima je potrebna pomoć i čiji su domovi stradali u ovom razornom potresu pa će Zaklada policijske solidarnosti, rangiranjem stradalih kućanstava, pravilno rasporediti sredstva koja su već na računu Zaklade i koja će se prikupiti vašim donacijama.

Iz Zaklade su zahvalili svima koji su ih već kontaktirali i nesebično ponudili donacije za stradale kolege.

(Hina) pp/xmkov ybdj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙