FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Međimurskoj županiji 23 novozaraženih, umro muškarac

Autor: Siniša Kalajdžija

ČAKOVEC, 7. siječnja 2021. (Hina) - Nova 23 slučaja zaraze bilježi u zadnja 24 sata Međimurska županija, u kojoj je od posljedica koronavirusa umro 76-godišnji muškarac, priopćio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

U mikrobiološkom laboratoriju županijskog Zavoda za javno zdravstvo je PCR metodom testirana 171 osoba, među kojima je utvrđeno 12 pozitivnih.

Testiranjima antigenskim brzim testovima, koji se obavljaju u drugim zdravstvenim ustanovama i privatnim laboratorijima, primljena je informacija o tri pozitivna slučaja.

Na temelju kliničke slike, bez testiranja, evidentirano je sedam pozitivnih slučajeva, dok je iz drugih županija prijavljena jedna osoba s prebivalištem ili boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavile su se 52 osobe, pa je trenutno u županiji na koronavirus pozitivno ukupno 478 osoba.

Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeta 33.722 uzorka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Prema informacijama Županijske bolnice Čakovec ukupno su hospitalizirana 83 pacijenta pozitivna na covid-19, od kojih je četvero hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno pet pacijenata.

Na respiratoru je deset pacijenata, priopćili su iz Stožera.

(Hina) xskal ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙