FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebačka županija: 304 nova slučaja zaraze

Autor: Irena Petričević

ZAGREB, 14. prosinca 2020. (Hina) - Na području Zagrebačke županije potvrđena su 304 nova slučaja zaraze koronavirusom, navodi se u ponedjeljak u izvješću županijskog Zavoda za javno zdravstvo, a napominje se i kako je u samoizolaciji završilo i 11 razreda osnovnih škola.

Od 304 novooboljele osobe 45 ih je iz Velike Gorice, 42 iz Zaprešića, u Samoboru ih je 39, u Dugom Selu 26, Vrbovcu 21, 20 u Svetoj Nedelji, 18 novooboljelih je u Jastrebarskom, 17 u Ivanić-Gradu, 16 u Svetom Ivanu Zelini, sedam u Brdovcu i Brckovljanima, šest u Bistri, po četiri novozaražena su u Pušći, Kravarskom, Križu, Kloštar Ivaniću i Bedenici, po dvoje u Dubravici, Jakovlju, Orlama, Mariji Gorici, Preseki i Rugvici, te po jedan slučaj u Pisarovini, Pokupskom, Farkaševcui Klinča Selu.

Samoizolacija je propisana učenicima 11 razreda osnovnih škola, a od 30. studenoga do 24. prosinca ove godine, zbog trenutačne epidemiološke situacije, u srednjim školama na području Zagrebačke županije nastava se održava online.

Prema podatcima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije evidentirano je 13.548 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 8186 osoba, a 42 osobe su umrle. Trenutačno je aktivno 5320 slučajeva.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelirao je na građane da se pridržavaju mjera i uputa te da vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana, poručili su.

 

(Hina) pp/xipet ykt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙